1.  Android Studio – File – New – New Project ;Application Name – Uygulama İsmi : Uygulamanın play store’da dolayısıyla telefonlarda sahip olacağı isimdir.Company Domain : Şirket domain adını gösterir.Package name’in başlangıcını oluşturur bu sebeple isimlendirme düzgün yapılmalıdır.

    Package Name : Uygulamaya ait eşsiz paket adıdır.Paket adı uygulamaya özeldir.Play store’daki bütün uygulamaların paket adları farklıdır.Uygulama paket adı markete yüklendikten sonra değiştirilemez.

    NOT: Paket isimleri java sınıflarını mantıksal gruplara ayırmak için kullanılır.Gruplandırma yaparken aralarda nokta kullanılır ve bu noktalar bir klasör hiyerarşisi içerisinde editör tarafından yorumlanarak proje yapısı oluşturulur.Paket isimlendirme yöntemi genelden özele doğrudur.

    <domain>.<sirket_adi>.<alt_domain>.<proje_adi>

    bny33.PNG

  2. Bu ekranda ne tür bir cihaz için geliştirma yapacağımız ve destekleyeceğimiz minimum SDK versiyonunu belirliyoruz.Bu aşama geriye dönük uyumluluk için önemlidir.Uygulamanın ne kadar eski SDK versiyonlarını desteklemesini sağlar isek o kadar çok  cihaza erişmiş oluruz.Bu durum SDK nın yeni özelliklerinin bazılarından mahrum kalmamıza sebep olabilir.Minimum SDK yı seçtiğimizde piyasadaki telefonların kaçta kaçını desteklemiş olduğumuz hemen altta gözükecektir.Minimum SDK yı projeye bazı yeni özellikleri eklemek için değiştirebiliyoruz.bny34.PNG
  3. Bu pencerede farklı android şablonları bulunmaktadır.
    bny35.PNG
  4.  Bu pencerede aktivite ayarlarını belirleyebiliriz.Activity Name : (Ekran Adı)  , Projede oluşturduğumuz ekranı temsil edecek olan sınıf için verilecek addır.Layout Name : (Düzen Adı) , Ekran tasarımınızı içerecek olan xml dosyasına verilecek olan isimdir.

    Finish ile projemizi oluşturuyoruz.
    bny36.PNG

  5. Projemizi çalıştırmak için bir sanal makine oluşturmamız gerekmektedir.(Emulator)Tools – Android – AVD Manager – Create Virtual Device – Nexus 5 mesela – next( Eğer istediğimiz cihaz bulunmuyorsa “New Hardware Profile” )
  6.  Bu ekranda sanal makinenizin hangi Android versiyonu üzerinde çalışacağını belirleyebiliriz.80.PNG

    81.PNG

  7. Uygulamamızın hangi cihazda çalıştığını belirlemek için Edit Configurationsdevice.PNG